Време е да се запасите с няколко трилитрови буркана с домати за зимата. Днес ви споделяме рецепта за едни невероятно вкусни домати, от които можете да си приготвите салата или да ги добавите към ястие. Направата на тези домати отнема минимум време и малко продукти. Най-хубавото е, че се мариноват в собствен сос. За предпочитане е да изберете колкото се може по-месести домати, за да могат да запазят формата си. В случай, че сте решили да приготвите по-голямо количество зимнина, трябва да следвате пропорциите и на останалите продукти.
Ето и какви продукти са ви нужни за направата на доматите:
• 2 кг домати;
• 3 ч. л. сол;
• 3 с.л. оцет;
• 3 с.л. захар;
• 6 скилидки чесън.
Начин на приготвяне:
Доматите се измиват и се слагат в дълбока купа. След това се заливат с вряла вода и се държат така за 10 минути. Премахнете обелките на доматите и дръжките. Нарежете ги на четвъртини и запълнете с тях бурканите. След това към всеки буркан добавете по една лъжица сол, захар, оцет и две скилидки чесън, нарязан на филийки. Бурканите се стерилизират за 15 минути след завиране. След това се обръщат с капачките надолу и се завиват с кърпа. Когато се охладят, се подреждат на рафтовете в мазето, килера или хладилника. Тази зимнина е по-вкусна от всяка друга. Задължително я пригответе, ако искате да зарадвате семейството си с вкусни домати, подходящи както за закуска, така и за обяд или вечеря.