Няколко храни за по-добра концентрация
23-01-2018 | Източник:
|
|
За да се чувстваме пълни с енергия и фокусирани върху важните неща от ежедневието си, трябва да обърнем по-голямо внимание на храните, които консумираме. |
Кофеинът е едно добро решение за засилване на концентрацията, намаляване на умората и засилване на бодростта. Все пак не е препоръчително да се прекалява с кофеиновите напитки, тъй като може да се увеличи нервността, която от своя страна да попречи на концентрацията. Рибата е богата на омега-3 мастни киселини, които са известен мозъчен стимулант. Те не само подобряват концентрацията, но и засилват паметта. Консумацията на риба и морски дарове е препоръчителна около два пъти седмично. Изберете риба с ниско съдържание на живак, като сьомга и херинга. Пуканките съдържат витамини В6, В12 и Е. Освен засищащия си ефект, консумацията на пуканки подобрява и концентрацията, паметта и помага за по-бързото съсредоточаване към дадена работа. Ядките са богати на антиоксиданти и протеини, които подобряват мозъчната функция. Засилват паметта, концентрацията и когнитивните способности. Зеленчуците като спанак, броколи, магданоз и брюкселско зеле, са полезни не само за цялостното здравословно състояние, но и за поддържането на бистър и остър ум. Причината се дължи на големите количества на фолиева киселина в зеленчуците. Хранителните добавки са добро решение при липсата на фокус и концентрация. Препоръчително е те да са богати на витамини B, C, E, както и на бета-каротин, магнезий, жен-шен и гинко. Преди да се започне приема на дадена хранителна добавка, е препоръчителна консултация със специалист.
|
|
|
Източник:
|
|
|
Не позволявайте болката да ви отнеме радостта от живота!
В магазин Билков рай във Варна и в онлайн магазина
www.bilkov-rai.com
ще намерите продукти, които да:
- съхранят младостта на ставите и хрущялите
- да върнат подвижността ви
- да противодействат на възпаленията
- да намалят болката
За бърза поръчка или консултация за продукт позвънете на тел. 087 900 0
388 или ползвайте връзката чрез месинджър. |
|
|
|