Петък, 02 Декември 2022
 

   

Кулинария


Есенен гювеч

02-12-2017  |   Източник:  Интернет
Есенен гювеч Начин на приготвяне

Необходими продукти

  • 1кг свинско месо
  • 300 г пушени гърди
  • 5 бр. моркова
  • 700 г картофи
  • 5 глави лук
  • 3 бр. червени чушки
  • 1 патладжан
  • 2 тиквички
  • 1 глава карфиол
  • 1/2 консерва домати
  • по 400 г замразен зелен боб, грах
  • 4 глави чесън
  • 5 бр. люти чушлета
  • 1/2 връзка целина
  • магданоз
  • черен пипер на зърна
  • 2 с.л. червен пипер
  • сол
  • 1/2 ч.ч. олио

Начин на приготвяне

Нарежете плешката заедно с костта. Изпържете с месото и сложете парчетата на дъното на гювеча.

Задушете нарязаните на кубчета моркови, лук, картофи, тиквички, чушки, нарязани на лентички, патладжан на кубчета и карфиола, начупен на малки парченца. В края на задушаването добавете граха, бамята, зеления боб и доматите.

Изсипете зеленчуковата смес върху месото. Добавете нарязания на ситно магданоз, целина, черен пипер на зърна, скилидките чесън и лютите чушлета.

Запържете пушените гърди и добавете червения пипер. Изсипете върху зеленчуковата смес. Допълнете с гореща вода или със сока от консервите на зеленчуците.

Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете 4 часа в умерена фурна.


Източник: Интернет



ВАРНА СИТИ ИНФО
 


В магазин Билков рай във Варна на ъгъла на бул. Владислав и ул. Д-р Пискюллиев от понеделник до събота от 9.30 до 18.30 или в сайта ни Билков Рай  ще намерите още много природни дарове.
За бърза поръчка или консултация за продукт позвънете на тел. 087 900 0388 или ползвайте връзката чрез месинджър.
 
 
В РУБРИКАТА
Най-лесната рецепта за зимнина от домати е ето ТАЗИ.

Прочетена:   4714

Вкусно! Лятната яхния на баба ще ви върне в детството

Прочетена:   1336

Червено вино – за добро настроение и хубава кожа

Прочетена:   81364

Няколко храни за по-добра концентрация

Прочетена:   19551

Умерена консумация на алкохол = по-добър живот

Прочетена:   2297

5 храни ни стоплят в студеното време

Прочетена:   4850

Какви салати да приготвя за Бъдни вечер?

Прочетена:   2570

7 тайни на перфектния омлет

Прочетена:   3861

8 причини по-често да хапвате риба (плюс един разбулен мит)

Прочетена:   3278

Есенен гювеч

Прочетена:   1677

АРХИВ  Архив новини

Copyright © 1998-2022  -  Studio IDA  -  All rights reserved.

Дне - 247 - Вчера 445 - Общо 6142401 за 8967 дни - Минимум 686 - Максимум 6448 от 15.05.1998 (23:13)