Солта: доколко е излишна
06-06-2015 | Източник:
|
|
Голямото й количество води единствено до влошаване на здравето, твърдят специалисти. |
Добавянето на сол в храната не само е ненужно, но и уврежда здравето. “Употребата на сол трябва да се минимизира и при възможност да се сведе до нула, тъй като тя е причина за развитието на хипертония и повишава риска от инсулт”, твърдят Кен Флегел и Питър Магнър от Канадската медицинска асоциация.
“Ако употребата на сол се намали дори само наполовина, случаите на високо кръвно ще спаднат с 30% случаите на хипертония, които сега са над 1 милиард”, смятат учените, цитирани от Ройтерс.
В подкрепа на своето твърдение те привеждат и един любопитен пример - индианците от Южна Америка практически никога не страдат от високо кръвно налягане поради ниската употреба на сол, за разлика например от жителите на Япония, които заради всекидневната употреба на средно 15 г сол, са с изключително високи показатели на хипертония и инсулт, поясняват канадските кардиолози.
Препоръчителната максимална дневна доза кол е 2,8 г за активните млади хора и 2,2 г - за възрастните. |
|
|
Източник:
|
|
|
Не позволявайте болката да ви отнеме радостта от живота!
В магазин Билков рай във Варна и в онлайн магазина
www.bilkov-rai.com
ще намерите продукти, които да:
- съхранят младостта на ставите и хрущялите
- да върнат подвижността ви
- да противодействат на възпаленията
- да намалят болката
За бърза поръчка или консултация за продукт позвънете на тел. 087 900 0
388 или ползвайте връзката чрез месинджър. |
|
|
|