Понеделник, 11 Декември 2017
Православен календар

   

Кулинария


Великденски заек "на градус"

11-04-2015  |   Източник:  в-к Стандарт
Великденски заек "на градус" Патица "Пидзиу"

Семейството се събира на трапезата за Великден. Всяка година готвим едни и същи гозби за празниците. Продължаваме с нашите предложения за нестандартни рецепти с бира, с които да вкусите нещо ново и вкусно на Великден.

Ето още две рецепти за основни ястия:

Великденски заек "на градус"

Продукти:

* 1 заек (около 2-3 кг)
* 1 ч.ч. ориз
* 500 г гъби
* 3 моркова
* 250 мл бира
* 2 гъбени бульона
* шепа орехови ядки
* пресен лук, копър и джоджен
* сол, черен и червен пипер и олио

Начин на приготвяне:
Запържете лука и ориза и ги задушете за 5-6 минути. Добавете 300 г от гъбите, плюс накълцаните орехи. Подправете с единия бульон, червен, черен пипер и сол - на вкус. Щом оризът уври, сложете копъра и джоджена. Напълнете заека и го зашийте. Сложете го в намазан с олио гювеч и го гарнирайте с останалите и гъби и морковите, нарязани на едро. Полейте с чаша бира, вторият бульон и прибавете още от подправките. Долейте 2-3 ч.ч. вода, за да покриете заека до половината. Сложете гювеча в студена фурна и нагласете на 250 градуса. Печете около 2 часа, като периодично поливате заека със соса. В последните 10 минути махнете капака, за да хване коричка.


Патица "Пидзиу"

* 1 патица
* 1 л бира
* 2 броя звездовиден анасон
* 2 броя дафинов лист
* 1 пръчица канела
* 4 сушени чушки
* 1 стрък праз
* 1 резен джинджифил
* 5 с.л. червено вино за готвене
* 3 с.л. светъл соев сос и 2 с.л. соев сос
* 2 ч.л. захар
* 2 ч.л. оризов оцет


Начин на приготвяне:
Нарежете патицата на големи парчета, а праза и джинджифила на кръгчета. Обварете месото за 5 минути, заедно с виното. Измийте го от пяното. Запържете анасона, дафиновия лист, канелата и сушените чушки, докато пуснат аромата си и прибавете патицата. Сложете соевия сос, захарта и оризовия оцет, а накрая - праза и джинджифила. Залейте с бирата и оставете да къкри 40 минути.



Източник: в-к Стандарт
http://www.standartnews.com


ВАРНА СИТИ ИНФО
Валутите:
1.66567 2.2346
Времето във Варна
Температура:
08°
Влажност: 66 %
Вятър: 7.6 км/ч, С
Атм. налягане: 1017 hPa

София -1°
Пловдив 02°
Бургас 07°
Г. Оряховица 01°
В РУБРИКАТА
8 причини по-често да хапвате риба (плюс един разбулен мит)

Прочетена:   908

Есенен гювеч

Прочетена:   96

Как да изберем агне за празника

Прочетена:   37399

Нарът - еликсирът на Мароко

Прочетена:   6823

Великденски заек "на градус"

Прочетена:   14127

Топ 7+1 храни в менюто за месец април

Прочетена:   1545

Постни манджи - за душата и тялото

Прочетена:   7281

Негово величество Шаранът

Прочетена:   6270

Летни супи за отскок

Прочетена:   7193

Менюто през лятото

Прочетена:   3622

АРХИВ  Архив новини
 

Copyright © 1998-2017  -  Studio IDA  -  All rights reserved.

Уникални посещения: - Днес 623 - Вчера 711 - Общо 34663707 за 6945 дни - Средно дневно 4992 -  Рекорд 6005 на 08.03.2010 (23:57)