Сряда, 19 Септември 2018
Православен календар

   

Кулинария


Великденски заек "на градус"

11-04-2015  |   Източник:  в-к Стандарт
Великденски заек "на градус" Патица "Пидзиу"

Семейството се събира на трапезата за Великден. Всяка година готвим едни и същи гозби за празниците. Продължаваме с нашите предложения за нестандартни рецепти с бира, с които да вкусите нещо ново и вкусно на Великден.

Ето още две рецепти за основни ястия:

Великденски заек "на градус"

Продукти:

* 1 заек (около 2-3 кг)
* 1 ч.ч. ориз
* 500 г гъби
* 3 моркова
* 250 мл бира
* 2 гъбени бульона
* шепа орехови ядки
* пресен лук, копър и джоджен
* сол, черен и червен пипер и олио

Начин на приготвяне:
Запържете лука и ориза и ги задушете за 5-6 минути. Добавете 300 г от гъбите, плюс накълцаните орехи. Подправете с единия бульон, червен, черен пипер и сол - на вкус. Щом оризът уври, сложете копъра и джоджена. Напълнете заека и го зашийте. Сложете го в намазан с олио гювеч и го гарнирайте с останалите и гъби и морковите, нарязани на едро. Полейте с чаша бира, вторият бульон и прибавете още от подправките. Долейте 2-3 ч.ч. вода, за да покриете заека до половината. Сложете гювеча в студена фурна и нагласете на 250 градуса. Печете около 2 часа, като периодично поливате заека със соса. В последните 10 минути махнете капака, за да хване коричка.


Патица "Пидзиу"

* 1 патица
* 1 л бира
* 2 броя звездовиден анасон
* 2 броя дафинов лист
* 1 пръчица канела
* 4 сушени чушки
* 1 стрък праз
* 1 резен джинджифил
* 5 с.л. червено вино за готвене
* 3 с.л. светъл соев сос и 2 с.л. соев сос
* 2 ч.л. захар
* 2 ч.л. оризов оцет


Начин на приготвяне:
Нарежете патицата на големи парчета, а праза и джинджифила на кръгчета. Обварете месото за 5 минути, заедно с виното. Измийте го от пяното. Запържете анасона, дафиновия лист, канелата и сушените чушки, докато пуснат аромата си и прибавете патицата. Сложете соевия сос, захарта и оризовия оцет, а накрая - праза и джинджифила. Залейте с бирата и оставете да къкри 40 минути.



Източник: в-к Стандарт
http://www.standartnews.com


ВАРНА СИТИ ИНФО
Валутите:
Времето във Варна
Температура:
23°
Влажност: 47 %
Вятър: 19 км/ч, И
Атм. налягане: 1023 hPa

София 23°
Пловдив 23°
Бургас 23°
Г. Оряховица 25°
В РУБРИКАТА
Няколко храни за по-добра концентрация

Прочетена:   12852

Умерена консумация на алкохол = по-добър живот

Прочетена:   1008

5 храни ни стоплят в студеното време

Прочетена:   2567

Какви салати да приготвя за Бъдни вечер?

Прочетена:   208

7 тайни на перфектния омлет

Прочетена:   1584

8 причини по-често да хапвате риба (плюс един разбулен мит)

Прочетена:   1080

Есенен гювеч

Прочетена:   243

Как да изберем агне за празника

Прочетена:   37612

Нарът - еликсирът на Мароко

Прочетена:   6990

Великденски заек "на градус"

Прочетена:   14269

АРХИВ  Архив новини
 

Copyright © 1998-2017  -  Studio IDA  -  All rights reserved.

Уникални посещения: - Днес 224 - Вчера 397 - Общо 34818960 за 7227 дни - Средно дневно 4818 -  Рекорд 6005 на 08.03.2010 (23:57)