Неделя, 26 Март 2017
 
   
     
 

ХЕРБАЛАЙФ   HERBALIFE

Програмата за клетъчно хранене на Herbalife - отслабване, напълняване без гладуване

Кулинария


Великденски заек "на градус"
Великденски заек "на градус" Патица "Пидзиу"

11-04-2015

Семейството се събира на трапезата за Великден. Всяка година готвим едни и същи гозби за празниците. Продължаваме с нашите предложения за нестандартни рецепти с бира, с които да вкусите нещо ново и вкусно на Великден.

Ето още две рецепти за основни ястия:

Великденски заек "на градус"

Продукти:

* 1 заек (около 2-3 кг)
* 1 ч.ч. ориз
* 500 г гъби
* 3 моркова
* 250 мл бира
* 2 гъбени бульона
* шепа орехови ядки
* пресен лук, копър и джоджен
* сол, черен и червен пипер и олио

Начин на приготвяне:
Запържете лука и ориза и ги задушете за 5-6 минути. Добавете 300 г от гъбите, плюс накълцаните орехи. Подправете с единия бульон, червен, черен пипер и сол - на вкус. Щом оризът уври, сложете копъра и джоджена. Напълнете заека и го зашийте. Сложете го в намазан с олио гювеч и го гарнирайте с останалите и гъби и морковите, нарязани на едро. Полейте с чаша бира, вторият бульон и прибавете още от подправките. Долейте 2-3 ч.ч. вода, за да покриете заека до половината. Сложете гювеча в студена фурна и нагласете на 250 градуса. Печете около 2 часа, като периодично поливате заека със соса. В последните 10 минути махнете капака, за да хване коричка.


Патица "Пидзиу"

* 1 патица
* 1 л бира
* 2 броя звездовиден анасон
* 2 броя дафинов лист
* 1 пръчица канела
* 4 сушени чушки
* 1 стрък праз
* 1 резен джинджифил
* 5 с.л. червено вино за готвене
* 3 с.л. светъл соев сос и 2 с.л. соев сос
* 2 ч.л. захар
* 2 ч.л. оризов оцет


Начин на приготвяне:
Нарежете патицата на големи парчета, а праза и джинджифила на кръгчета. Обварете месото за 5 минути, заедно с виното. Измийте го от пяното. Запържете анасона, дафиновия лист, канелата и сушените чушки, докато пуснат аромата си и прибавете патицата. Сложете соевия сос, захарта и оризовия оцет, а накрая - праза и джинджифила. Залейте с бирата и оставете да къкри 40 минути.



Източник: в-к Стандарт
http://www.standartnews.com

 

 

В рубриката

Как да изберем агне за празника

прочетена:   22542



Нарът - еликсирът на Мароко

прочетена:   6518



Великденски заек "на градус"

прочетена:   13853



Топ 7+1 храни в менюто за месец април

прочетена:   1241



Постни манджи - за душата и тялото

прочетена:   6934



Негово величество Шаранът

прочетена:   5989



Летни супи за отскок

прочетена:   6920



Менюто през лятото

прочетена:   3316



Коледни сладки

прочетена:   12135



Баници и питки за празнични дни

прочетена:   2448



АРХИВ  Архив новини
 
НБТА
Туристическа агенция
. Настаняване в хотели: Банско, Пампорово, Боровец, Златни пясъци, Слънчев бряг, Албена.

СПЕШНА ЗЪБОЛЕКАРСКА ПОМОЩ ВЪВ ВАРНА
Ако Ви боли зъб и имате нужда от спешна зъболекарска помощ във Варна ! Спешен зъболекарски кабинет.
КОНТРОЛ НА ТЕГЛОТО
Здравословен начин за поддържане на оптимална физическа форма с продуктите на Herbalife

Д-р Мария Михайлова
Специалист по очни болести

Пластична и естетична хирургия на лицето. Пластични и реконструктивни операции около очите (клепачи, слъзни пътища, орбита). Блефаропластика. Орбитна хирургия и протези. Корекция на торбички под очите. Птоза.
Академик Вера МУТАФЧИЕВА
Биография, библиография, интервюта, отзиви

 
 
 

 
За контакти:office@ida.bg Условия за реклама HERBALIFE Изработване на уеб страници

Copyright © 1998-2009 Studio IDA All rights reserved.