Понеделник, 11 Декември 2017
Православен календар

   

Кулинария


Летни супи за отскок

29-08-2014  |   Източник:  в-к Стандарт
Летни супи за отскок Разхлаждат и освежават в горещите дни
Искате да си приготвите нещо лесно за хапване, което да е разхлаждащо и леко, но в същото време да ви засити? Студените летни супи са идеални за обяд или вечеря в горещите дни.
Ето няколко оригинални рецепти:

1. Джинджифилова
Супата от джинджифил и моркови е не само полезна и вкусна, но и много освежаваща. Нужните продукти са моркови, лук, чесън, джинджифил, кисело мляко, зеленчуков бульон, зехтин, сол и пипер. В тенджера се задушават ситно нарязаният лук, чесън и джинджифил, докато омекнат. Добавят се морковите, зеленчуковият бульон и сол на вкус. Всичко се вари на умерен огън за около 30 минути, докато морковите омекнат. Супата се пасира. Сервира се топлa или студенa с кисело мляко и прясно смлян черен пипер.

2. От тиквички
Нарязвате лука и моркова на дребни парченца и ги задушавате в сгорещено олио. Нарязвате  тиквичките на кубчета и ги добавяте към останалите зеленчуци. Задушавате ги за около 5 минути. Нарязвате копъра на дребно, добавяте го към зеленчуците и прибавяте сол и пипер на вкус. Добавяте вода и оставяте супата от тиквички да поври двайсетина минути. След това правите застройката. По желание може да добавите и къри.

3. От зелени домати
Тази супа се приготвя бързо и лесно. Необходимите продукти са зелени домати, краставици, мащерка, лук, чесън, целина, зехтин, сол, пипер, лимонов сок. Пресовайте чесъна, а останалите съставки нарежете на ситно. Всичко се смесва и се прави пюре с миксер. Супата се сервира студена и поръсена с крутони.

4. Спаначена
Продуктите, които ви трябват за този кулинарен шедьовър, са броколи, спанак, лук, зехтин, магданоз, босилек, авокадо, зеленчуков бульон, сол, черен пипер, лимонов сок. Първо трябва да задушите лука в зехтина. Добавете бульона и броколито и варете, докато омекне. След това прибавяте зелените подправки. Дръпнете тенджерата от котлона, прибавете спанака и разбъркайте. Пасирайте супата, добавяте добре узряло авокадо и отново пасирайте. Сложете сол, черен пипер и лимонов сок на вкус. Това е и една от най-подходящите супи, ако имате гости и искате да ги впечатлите със завидните си готварски умения.

5. От диня
Плодовите супи са сред най-интересните и свежи предложения за горещите следобеди. За да си направите супа от диня, трябва да изпълните следните стъпки. Нарежете динята на парчета и я сложете в блендер. Добавете лимонов сок и 3-4 листа мента и пасирайте добре. Прецедете сместа в купа. Останалите листа мента се слагат в хаванче, добавя се сол, черен пипер и зехтин и се счукват, за да станат на паста. Сервирайте супата от диня в купички, поръсена с пастата от мента.

Ивета Иванова

Източник: в-к Стандарт
http://www.standartnews.com


ВАРНА СИТИ ИНФО
Валутите:
1.66567 2.2346
Времето във Варна
Температура:
08°
Влажност: 66 %
Вятър: 7.6 км/ч, С
Атм. налягане: 1017 hPa

София -1°
Пловдив 02°
Бургас 07°
Г. Оряховица 01°
В РУБРИКАТА
8 причини по-често да хапвате риба (плюс един разбулен мит)

Прочетена:   908

Есенен гювеч

Прочетена:   96

Как да изберем агне за празника

Прочетена:   37399

Нарът - еликсирът на Мароко

Прочетена:   6823

Великденски заек "на градус"

Прочетена:   14127

Топ 7+1 храни в менюто за месец април

Прочетена:   1545

Постни манджи - за душата и тялото

Прочетена:   7281

Негово величество Шаранът

Прочетена:   6270

Летни супи за отскок

Прочетена:   7194

Менюто през лятото

Прочетена:   3622

АРХИВ  Архив новини
 

Copyright © 1998-2017  -  Studio IDA  -  All rights reserved.

Уникални посещения: - Днес 623 - Вчера 711 - Общо 34663707 за 6945 дни - Средно дневно 4992 -  Рекорд 6005 на 08.03.2010 (23:57)