Четвъртък, 24 Август 2017
 
   
     
 

ХЕРБАЛАЙФ   HERBALIFE

Програмата за клетъчно хранене на Herbalife - отслабване, напълняване без гладуване

Кулинария


Менюто през лятото
Менюто през лятото Какво е препоръчително да консумираме в горещото време

27-07-2014

Отдавна е известно, че всеки годишен сезон предполага и промени в основните храни, които употребяваме.
Така например, в топлото време отпада необходимостта от затопляне на организма. Сърцето и кръвоносните съдове работят по-усилено, тъй като знойният въздух и активните слънчеви ултравиолетови лъчи не са сред най-полезните фактори за здравето ни.
Човек се поти силно. Затова употребата на достатъчно (не по-малко от 2л. дневно) течности е задължително.
Плодове и зеленчуци могат да се ядат в неограничено количество, но мазната и тежка храна трябва да се ограничи. Тя е сериозно натоварване и за стомашно-чревния тракт, и за сърцето.

Какво препоръчват диетолозите за летния сезон

Студени супи
Заменете месните супи със супи от спанак, коприва, лапад. Не забравяйте да ги подправите с копър, магданоз и няколко лъжици кисело мляко. Студените супи, минералната вода, кисело-млечните напитки, пресните сокове и зеленчуковите отвари утоляват жаждата и съдържат полезни вещества и минерали, в това число белтъчини и калций.

Гарнитури и салати
Опитайте се да сведете до минимум топлинната обработка на плодовете и зеленчуците. Забравете за мазните подправки като майонеза и сметана. Към салатите добавяйте само растителни масла и лимонов сок. Съчетанието на пресни плодове и зеленчуци със захар или сол способства за намаляване на съдържащите се в тях полезни вещества, затова най-добре консумирайте плодовете и зеленчуците просто добре измити.

Топли ястия
Рибата е фаворит в лятното меню. Тя е богата на мастноразтворими киселини, от нея не се пълнее.
Друга алтернатива са различните морски продукти, които съдържат йод, калций, магнезий, фосфор, желязо, витамини А, В, Е, и D. Морските продукти се усвояват от организма много по-добре и леко, отколкото месото, а и почти не съдържат въглехидрати.
Това не означава, че трябва напълно да се откажете от месото през лятото. Избирайте говеждо или телешко месо без мазнини, но избягвайте да го приготвяте на скара. Много по-лесно вашият организъм, особено ако все още не е укрепнал след зимно-пролетната авитаминоза, ще усвои вареното или задушено месо.


Източник: Тя - безплатно издание за жената
http://www.tiabg.com

 

 

В рубриката

Как да изберем агне за празника

прочетена:   31721



Нарът - еликсирът на Мароко

прочетена:   6722



Великденски заек "на градус"

прочетена:   14036



Топ 7+1 храни в менюто за месец април

прочетена:   1438



Постни манджи - за душата и тялото

прочетена:   7151



Негово величество Шаранът

прочетена:   6161



Летни супи за отскок

прочетена:   7103



Менюто през лятото

прочетена:   3518



Коледни сладки

прочетена:   12365



Баници и питки за празнични дни

прочетена:   2656



АРХИВ  Архив новини
 
НБТА
Туристическа агенция
. Настаняване в хотели: Банско, Пампорово, Боровец, Златни пясъци, Слънчев бряг, Албена.

Best Rent A Car in Sofia, Bulgaria
Car rental in Varna, Bourgas, Balchik - Bulgaria
СПЕШНА ЗЪБОЛЕКАРСКА ПОМОЩ ВЪВ ВАРНА
Ако Ви боли зъб и имате нужда от спешна зъболекарска помощ във Варна ! Спешен зъболекарски кабинет.
КОНТРОЛ НА ТЕГЛОТО
Здравословен начин за поддържане на оптимална физическа форма с продуктите на Herbalife

Академик Вера МУТАФЧИЕВА
Биография, библиография, интервюта, отзиви

 
 

 
За контакти:office@ida.bg Условия за реклама HERBALIFE Изработване на уеб страници

Copyright © 1998-2009 Studio IDA All rights reserved.