Петък, 28 Април 2017
 
   
     
 

ХЕРБАЛАЙФ   HERBALIFE

Програмата за клетъчно хранене на Herbalife - отслабване, напълняване без гладуване

Кулинария


Менюто през лятото
Менюто през лятото Какво е препоръчително да консумираме в горещото време

27-07-2014

Отдавна е известно, че всеки годишен сезон предполага и промени в основните храни, които употребяваме.
Така например, в топлото време отпада необходимостта от затопляне на организма. Сърцето и кръвоносните съдове работят по-усилено, тъй като знойният въздух и активните слънчеви ултравиолетови лъчи не са сред най-полезните фактори за здравето ни.
Човек се поти силно. Затова употребата на достатъчно (не по-малко от 2л. дневно) течности е задължително.
Плодове и зеленчуци могат да се ядат в неограничено количество, но мазната и тежка храна трябва да се ограничи. Тя е сериозно натоварване и за стомашно-чревния тракт, и за сърцето.

Какво препоръчват диетолозите за летния сезон

Студени супи
Заменете месните супи със супи от спанак, коприва, лапад. Не забравяйте да ги подправите с копър, магданоз и няколко лъжици кисело мляко. Студените супи, минералната вода, кисело-млечните напитки, пресните сокове и зеленчуковите отвари утоляват жаждата и съдържат полезни вещества и минерали, в това число белтъчини и калций.

Гарнитури и салати
Опитайте се да сведете до минимум топлинната обработка на плодовете и зеленчуците. Забравете за мазните подправки като майонеза и сметана. Към салатите добавяйте само растителни масла и лимонов сок. Съчетанието на пресни плодове и зеленчуци със захар или сол способства за намаляване на съдържащите се в тях полезни вещества, затова най-добре консумирайте плодовете и зеленчуците просто добре измити.

Топли ястия
Рибата е фаворит в лятното меню. Тя е богата на мастноразтворими киселини, от нея не се пълнее.
Друга алтернатива са различните морски продукти, които съдържат йод, калций, магнезий, фосфор, желязо, витамини А, В, Е, и D. Морските продукти се усвояват от организма много по-добре и леко, отколкото месото, а и почти не съдържат въглехидрати.
Това не означава, че трябва напълно да се откажете от месото през лятото. Избирайте говеждо или телешко месо без мазнини, но избягвайте да го приготвяте на скара. Много по-лесно вашият организъм, особено ако все още не е укрепнал след зимно-пролетната авитаминоза, ще усвои вареното или задушено месо.


Източник: Тя - безплатно издание за жената
http://www.tiabg.com

 

 

В рубриката

Как да изберем агне за празника

прочетена:   24578



Нарът - еликсирът на Мароко

прочетена:   6574



Великденски заек "на градус"

прочетена:   13896



Топ 7+1 храни в менюто за месец април

прочетена:   1278



Постни манджи - за душата и тялото

прочетена:   6987



Негово величество Шаранът

прочетена:   6023



Летни супи за отскок

прочетена:   6959



Менюто през лятото

прочетена:   3363



Коледни сладки

прочетена:   12204



Баници и питки за празнични дни

прочетена:   2497



АРХИВ  Архив новини
 
КОНТРОЛ НА ТЕГЛОТО
Здравословен начин за поддържане на оптимална физическа форма с продуктите на Herbalife

Best Rent A Car Bulgaria
Car rental in Varna, Bulgaria
ИНЕКС КОНСУЛТ
Лицензиран консултант. Строителен надзор. Оценка на инвестиционните проекти.

Д-р Мария Михайлова
Специалист по очни болести

Пластична и естетична хирургия на лицето. Пластични и реконструктивни операции около очите (клепачи, слъзни пътища, орбита). Блефаропластика. Орбитна хирургия и протези. Корекция на торбички под очите. Птоза.
Академик Вера МУТАФЧИЕВА
Биография, библиография, интервюта, отзиви

 
 

 
За контакти:office@ida.bg Условия за реклама HERBALIFE Изработване на уеб страници

Copyright © 1998-2009 Studio IDA All rights reserved.