Петък, 23 Юни 2017
 
   
     
 

ХЕРБАЛАЙФ   HERBALIFE

Програмата за клетъчно хранене на Herbalife - отслабване, напълняване без гладуване

Кулинария


Коледни сладки
Коледни сладки 3 рецепти от западната кулинарна традиция

22-12-2013

Коледните сладки, чиито рецепти ви предлагаме, не са традиционно познати у нас. Модата на джинджифила и фъстъченото масло е западна кулинарна традиция, което не означава, че на празничната трапеза не могат да намерят място лъскавите и цветни коледни сладки с недодяланите, но най-вкусни на света, курабийки от бабиния тефтер. Най-важно е да има за кого да ги приготвите.

Коледни сладки със захарна глазура

Продукти:
225 г брашно
150 г масло
125 г пудра захар
1 ч.л. ванилия
50 г захарно тесто

Рецепта:
Брашното (225 г) се изсипва в дълбок съд и към него се добавя натрошеното на парчета твърдо масло (150 г) и ванилията (1 ч.л.). Продуктите се разбъркват с ръце, докато брашното поеме цялото масло. Добавя се пудрата захар (125 г) и от получената смес се прави тесто.
Върху равна повърхност се поръсва брашно и се разточва тестото. С помощта на формичка се отрязват плоски сладки с коледни форми. Те се подреждат в намаслена тавичка. Пекат се на 180 градуса 15-20 минути или докато не придобият апетитен златист цвят.
Готовото захарно тесто (50 г) (или по желание може да се използва марципан) се разделя на парченца и всяко се оцветява с течна хранителна боичка, като се меси до получаване на еднороден цвят. След това се разточват внимателно на кора с дебелина около милиметър. С помощта на същата формичка за сладки се отрязват парчета, които се поставят върху сладките, след като те се охладят.
Върху всяка сладка се поставят различни декорации с останалото цветно захарно тесто, за да могат коледните сладки да са с весела украса.

Коледни сладки с фъстъчено масло

Продукти:
1/2 ч.ч. фъстъчено масло
1 1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. кафява захар
1 яйце
1/2 ч.ч. масло
1 ч.л. бакпулвер

Рецепта:
Двата вида захар - кафявата (1/2 ч.ч.) и бялата (1/2 ч.ч.), се изсипват в дълбока купа и се разбиват с миксер, заедно с фъстъченото (1/2 ч.ч.) и обикновеното масло (1/2 ч.ч.). След като се получи гладка смес, към нея се добавя яйцето (1 бр) и отново се разбива. Накрая се прибавят предварително смесените и пресяти брашно (1 1/2 ч.ч.) и бакпулвер (1 ч.л.). Получената смес се оформя на тесто, което се разточва на кора с дебелина няколко милиметра. От нея с помощта на формички се изрязват коледни сладки. Те се подреждат в тава, на чието дъно е поставена хартия за печене, и се пекат в предварително загрята до 190 градуса фурна до готовност. След това се оставят леко да се охладят и по желание се декорират с шоколадов топинг по краищата.

Коледни сладки с кокос и джинджифил

Продукти:
150 г брашно
125 г масло
70 г захар
1 ч.л. ванилова есенция
20 г кокосови стърготини
1 ч.л. джинджифил

Рецепта:
Брашното, твърдото масло, нарязано на парченца, захарта, ваниловата есенция, джинджифилът и кокосовите стърготини се изсипват в дълбока купа. От продуктите се омесва гладко тесто, от което се оформят малки топчета. Те се подреждат в тавичка, на дъното на която е поставена хартия за печене. Всяка сладка се притиска, за да заприлича на обла бисквитка. Кокосовите сладки се поставят в предварително загрята до 180 градуса фурна и се пекат около 20 минути или до получаването на златист загар.


Източник: Тя - безплатно издание за жената
http://www.tiabg.com

 

 

В рубриката

Как да изберем агне за празника

прочетена:   28131



Нарът - еликсирът на Мароко

прочетена:   6660



Великденски заек "на градус"

прочетена:   13971



Топ 7+1 храни в менюто за месец април

прочетена:   1364



Постни манджи - за душата и тялото

прочетена:   7074



Негово величество Шаранът

прочетена:   6097



Летни супи за отскок

прочетена:   7035



Менюто през лятото

прочетена:   3441



Коледни сладки

прочетена:   12289



Баници и питки за празнични дни

прочетена:   2584



АРХИВ  Архив новини
 
КЛАСИЧЕСКИ АВТОМОБИЛИ
Колекция на Георги Бонин

НБТА
Туристическа агенция
. Настаняване в хотели: Банско, Пампорово, Боровец, Златни пясъци, Слънчев бряг, Албена.

ВИЛМАР КОНТРОЛ
Стоков контрол, морски инспекции

Академик Вера МУТАФЧИЕВА
Биография, библиография, интервюта, отзиви

Д-р Мария Михайлова
Специалист по очни болести

Пластична и естетична хирургия на лицето. Пластични и реконструктивни операции около очите (клепачи, слъзни пътища, орбита). Блефаропластика. Орбитна хирургия и протези. Корекция на торбички под очите. Птоза.
 
 
 

 
За контакти:office@ida.bg Условия за реклама HERBALIFE Изработване на уеб страници

Copyright © 1998-2009 Studio IDA All rights reserved.